Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Vattenfall Arenastaden

Publicerad: 14 Januari 2009, 23:00

Miljön viktig faktor när Vattenfall byter lokaler Vattenfall Norden kommer att flytta från de nuvarande lokalerna i Råcksta och Sundbyberg till nybyggda lokaler i Arenastaden i Solna…


Källa: Pressmeddelande, 2009-01-14

Miljön viktig faktor när Vattenfall byter lokaler

Vattenfall Norden kommer att flytta från de nuvarande lokalerna i Råcksta och Sundbyberg till nybyggda lokaler i Arenastaden i Solna.

På onsdagen tecknade Vattenfall Fastigheter kontrakt med fastighetsföretaget Fabege om flytten, som ska genomföras år 2012. Totalt ska 2 000 personer kunna arbeta i det nybyggda kontoret. Av dessa kommer 1 800 från Råcksta och Sundbyberg, resterande 200 är förväntad tillväxt. Koncernens huvudkontor kommer att finnas kvar på Sturegatan i centrala Stockholm.

– Med de nya lokalerna får vi bättre arbetsmiljö och blir mer miljö- och kostnadseffektiva. Med Vattenfalls kraftiga utveckling behöver vi också moderna och flexibla lokaler med möjlighet att växa, säger Hans von Uthmann, vice vd Vattenfall AB och chef Vattenfall Norden.

Miljökraven har spelat stor roll, eftersom klimatfrågan är central i Vattenfalls verksamhet. Den nya kontorsbyggnaden kommer att ha lägre energianvändning än vad EU:s energiklassning "GreenBuilding" kräver, bland annat genom sol- och vindkraft. Den ska klassas enligt högsta betyg, A, i Bygga-bo-dialogen, ett samarbete mellan företag, kommuner och regeringen för att få en utveckling mot en hållbar bygg- och fastighetssektor i Sverige.

Fastigheten i Råcksta sålde Vattenfall 2001. Inför hyresavtalets utgång 2011 har företaget sett över för- och nackdelar med att flytta och undersökt olika alternativ. Det slutliga valet föll på Arenastaden, som kommer att erbjuda moderna och miljövänliga kontorslokaler, väl fungerande kollektivtrafik och en kreativ omgivning.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.