Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Uppsalahem

Publicerad: 23 Juni 2009, 22:00

Nya ägardirektiv för Uppsalahem Uppsalahemkoncernen fick ett nytt ägardirektiv för tiden 2010-2013. Enligt kommunfullmäktiges beslut ska koncernen vara en aktiv part i stadsutvecklingen och samverka med övriga bolag och nämnder i arbetet med att utveckla nya och förnya befintliga stadsdelar…


Källa: Pressmeddelande Uppsalahem, 2009-06-24

Nya ägardirektiv för Uppsalahem

Uppsalahemkoncernen fick ett nytt ägardirektiv för tiden 2010-2013. Enligt kommunfullmäktiges beslut ska koncernen vara en aktiv part i stadsutvecklingen och samverka med övriga bolag och nämnder i arbetet med att utveckla nya och förnya befintliga stadsdelar.

I sitt arbete ska koncernen systematiskt stödja tillämpningen av en ny energiteknik.

Uppsalahems vd, Åsa Hedenberg, välkomnar kommunfullmäktiges beslut. Det nya ägardirektivet kommer i rätt tid. Efter många år med fokus på nyproduktion ska vi nu intensifiera vårt investeringsprogram och hjälpa de befintliga stadsdelarna att möta den levnadsstandard som efterfrågas av våra hyresgäster, säger Åsa Hedenberg.

Kommunfullmäktiges beslut innebär att ägarens avkastningskrav blir mer flexibelt år 2010 och 2011 för att tillåta de kommande investeringarna.

Genom detta beslut kan vi på ett ännu tydligare sätt visa att vi prioriterar samhällsnyttan. I en tid som präglas av ekonomisk försiktighet kan vi bidra till att skapa arbetstillfällen inom byggbranschen, uppger Åsa Hedenberg.

Uppsalahem AB ägs av Uppsala Stadshus AB, som i sin tur ägs av Uppsala kommun.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.