Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Unionen

Publicerad: 29 Juni 2010, 22:00

Positiv utveckling för byggindustrin förutspås I sin branschbarometer gör fackförbundet Unionen en optimistisk bedömning av konjunkturen för byggindustrin. Efter den kraftiga dämpningen 2008 och 2009 förutspår man en positiv utveckling med ökad orderingång och försäljning…


Källa: Unionen

Positiv utveckling för byggindustrin förutspås

I sin branschbarometer gör fackförbundet Unionen en optimistisk bedömning av konjunkturen för byggindustrin. Efter den kraftiga dämpningen 2008 och 2009 förutspår man en positiv utveckling med ökad orderingång och försäljning.

Unionen tror vidare på ökade vinster och investeringar, främst i kapacitet och kompetensutveckling, medan export och försäljningspriser förväntas bli oförändrade. Den positiva utvecklingen kommer även att leda till ökad sysselsättning, både för arbetare och tjänstemän.

Unionens branschbarometer görs två gånger om året för att läsa av konjunkturutvecklingen.

Barometern bygger på information som rapporteras ifrån Unionenklubbar runt om i landet. Den aktuella bedömningen grundas på svar från 250 klubbar i 18 olika branscher. Undersökningen genomfördes under maj-juni 2010.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.