Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Umeå kulturhuvudstad

Publicerad: 10 Maj 2010, 22:00

Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014 EU:s ministerråd sammanträdde den 10 maj i Bryssel och fattade det formella beslutet om att utse Umeå och Riga till kulturhuvudstäder 2014…


Källa: Pressmeddelande Umeå kommun

Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014

EU:s ministerråd sammanträdde den 10 maj i Bryssel och fattade det formella beslutet om att utse Umeå och Riga till kulturhuvudstäder 2014.

Umeå och Riga kommer att intensifiera redan påbörjade samarbeten med fokus på 2014. Gemensamma aktiviteter och nya dynamiska satsningar kommer att stärka båda regionerna, liksom utvecklingsmöjligheter inom handel och industri. Den nyligen öppnade flyglinjen mellan de två städerna skapar också gynnsamma förutsättningar för ett varaktigt samarbete.

– För Umeå och Riga innebär kulturhuvudstadsåret 2014 en långsiktig satsning på kulturen som tillväxtfaktor för våra regioner. Kulturellt samarbete mellan städerna kan ge effekter på många olika sätt, säger Marie-Louise Rönnmark, kommunalråd i Umeå.

EU:s ministerråd sammanträdde måndag 10 maj 2010 i Bryssel och fattade det formella beslutet om att utse Umeå och Riga. Numera utses två städer varje år, varav ett från en ny medlemsstat.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.