Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Trafikanalys

Publicerad: 3 September 2009, 22:00

Regeringen bildar ny myndighet för trafikanalys Regeringen har beslutat att en särskild utredare ska förbereda och genomföra bildandet av en ny myndighet för utvärderingar och analyser inom transportområdet, Trafikanalys…


Källa: Pressmeddelande Näringsdepartementet, 2009-09-03

Regeringen bildar ny myndighet för trafikanalys

Regeringen har beslutat att en särskild utredare ska förbereda och genomföra bildandet av en ny myndighet för utvärderingar och analyser inom transportområdet, Trafikanalys.

Den nya myndigheten Trafikanalys ska vara regeringens utvärderings- och analysorgan för frågor inom hela transportområdet.

Myndigheten ska

– svara för granskning och kvalitetssäkring av beslutsunderlag inom det transportpolitiska området,

– svara för utvärdering av genomförandet av olika åtgärder och olika åtgärders effekter inom transportområdet,

– svara för resvane- och transportundersökningar, samt

– svara för resvane- och transportundersökningar, samt

– statistikuppgifter överförs från SIKA.

Utredaren ska lämna förslag till bland annat instruktion för myndigheten och de författningsändringar i övrigt som föranleds av den nya myndigheten. Vidare ska utredaren lämna budgetunderlag med mera. Utredaren ska besluta om myndighetens organisation och bemanna myndigheten samt vidta de åtgärder som krävs för att den nya myndigheten ska kunna inleda sin verksamhet den 1 april 2010.

Myndighetens verksamhet ska vara lokaliserad till Stockholm och Östersund. Myndigheten ska ha sitt huvudkontor i Stockholm. Verksamhet av strategisk betydelse ska finnas vid båda arbetsställen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.