Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Tengbom

Publicerad: 4 Maj 2010, 22:00

Tengbom har eftersträvat flexibelt Nya Karolinska Solna Tengbom har för Skanskas räkning varit huvudansvarigt arkitektkontor i samband med att Skanska tillsammans med brittiska Innisfree genom ett så kallat OPS-projekt fick uppdraget att uppföra det nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna, NKS. Enligt Tengbom har flexibla lösningar för lokalanvändningen varit en central fråga under arbetet med det nya sjukhuset…


Källa: Tengbom, Stockholms läns landsting

Tengbom har eftersträvat flexibelt Nya Karolinska Solna

Tengbom har för Skanskas räkning varit huvudansvarigt arkitektkontor i samband med att Skanska tillsammans med brittiska Innisfree genom ett så kallat OPS-projekt fick uppdraget att uppföra det nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna, NKS. Enligt Tengbom har flexibla lösningar för lokalanvändningen varit en central fråga under arbetet med det nya sjukhuset.

Enligt Tengbom har man arbetat för en lösning som gör det möjligt att anpassa sig till förändrade vårdbehov i framtiden. Vidare har företaget eftersträvat närhet, god logistik och få förflyttningar för att på det viset öka effektivitet och säkerhet. Byggnaden är utformad av Tengbom arkitekter och är en utveckling av den grunddesign som formgavs av White arkitekter, kallad Forum Karolinska.

–  Reflex Arkitekter, DOT Arkitekter och Respons Arkitekter har arbetat som underkonsulter till Tengbom, och tillsammans med Skanska har vi lyckats skapa lösningar som ger en stabil grund för vad som kommer att bli ett världsledande sjukhus, säger Tomas Boijsen som är projektansvarig på Tengbom.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.