Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM SvergiesByggindustrier

Publicerad: 2 Juli 2009, 22:00

Initiativ för mer miljöeffektiva byggtransporter Sveriges Byggindustrier (BI) inleder ett projekt för att höja kunskapsnivån och utveckla samarbetet mellan olika aktörer inom bygg- och transportsektorn. Målet är att skapa miljöeffektiva byggtransporter…


Källa: Pressmeddelande, Sveriges Byggindustrier

Initiativ för mer miljöeffektiva byggtransporter

Sveriges Byggindustrier (BI) inleder ett projekt för att höja kunskapsnivån och utveckla samarbetet mellan olika aktörer inom bygg- och transportsektorn. Målet är att skapa miljöeffektiva byggtransporter.

Projektet, som finansieras av Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF), löper över ett år från och med juni 2009. Under den här tiden ska en arbetsgrupp med deltagare från alla berörda parter kartlägga byggtransporternas miljöpåverkan och ta fram förslag på förbättringsåtgärder.

– Idag saknas tillförlitliga siffror men uppskattningsvis står byggtransporterna för fyra procent av Sveriges totala koldioxidutsläpp. Det motsvarar två miljoner ton, berättar Danielle Freilich som är miljöansvarig på Sveriges Byggindustrier.

En av arbetsgruppens uppgifter blir att hitta och lyfta fram goda exempel. Ett sådant är JM:s tillfälliga logistikcentrum på Värmdö där överblivet material från pågående byggprojekt mellanlagras och sorteras för att sedan användas i andra närbelägna projekt.

–  Tillfälliga logistikcentrum som det på Värmdö är ett utmärkt sätt att minska transporterna, säger Johan Skoglund som är vd på JM.

– Vi måste ställa högre krav på oss själva och samverka bättre för att hitta ekonomi- och miljömässiga lösningar på transportfrågan. Några viktiga målsättningar med det här projektet är att öka kunskapsnivån och erfarenhetsutbytet mellan olika branscher, säger Danielle Freilich.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.