Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM studentbostäder

Publicerad: 8 December 2008, 23:00

Universitet och högskolor ska kunna äga bostäder Autonomiutredningens betänkande som presenterades under måndagen välkomnas av studentbostadsbranschen. Betänkandet föreslår bland annat att universitet och högskolor ska kunna äga bostäder vilket, enligt Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF), skulle underlätta studentbostadssituationen på flera håll…


Källa: Pressmeddelande 2008-12-09, 09:24

Universitet och högskolor ska kunna äga bostäder

Autonomiutredningens betänkande som presenterades under måndagen välkomnas av studentbostadsbranschen. Betänkandet föreslår bland annat att universitet och högskolor ska kunna äga bostäder vilket, enligt Svenska Studentbostadsföreningen (SSBF), skulle underlätta studentbostadssituationen på flera håll.

Universitet och högskolor får idag inte äga studentbostäder vilket ställer till problem inte minst när det gäller de internationella studenter som lärosätena är skyldiga att förse med bostad. De hyresavtal mellan lärosäte och studentbostadsföretag som man använder sig av idag är inte optimala för någon part och spär ofta på boendeproblematiken för studenterna vid terminsstarterna.

Svenska Studentbostadsföreningen välkomnar autonomiutredningens betänkande som ger såväl lärosäten som studentbostadsföretag bättre förutsättningar att lösa bostadsfrågan för främst internationella studenter. Med förslaget kan lärosätena ta ett mer långsiktigt och omfattande ansvar för studenternas boende, något som gynnar alla parter på studentbostadsmarknaden.

Med ökande tryck på studentbostadsmarknaden, från såväl svenska som internationella studenter, är det positivt med förslag som förbättrar situationen på studentbostadsmarknaden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.