Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm stockholmstad

Publicerad: 22 Februari 2011, 23:00

Omvandling av centrala Älvsjö inleds Under onsdagen inleds omvandlingen av centrala Älvsjö genom att finansborgarrådet Sten Nordin tar första spadtaget i samband med ombyggnationen av Älvsjö station…


Källa: Stockholms stad

Omvandling av centrala Älvsjö inleds

Under onsdagen inleds omvandlingen av centrala Älvsjö genom att finansborgarrådet Sten Nordin tar första spadtaget i samband med ombyggnationen av Älvsjö station.

Centrala Älvsjö är att av Stockholms så kallade stadsutvecklingsområden och ingår i "Vision för Söderort", en vision om hur stadens södra delar ska se ut i framtiden med utgångspunkt hos dem som bor i Söderort.

I området planeras cirka 600 bostäder, ett resecentrum tillsammans med SL och ett nytt torg med handel och annan service.

Älvsjö station är idag Sveriges femte största järnvägsstation och prognoser fram till 2015 visar att antalet resenärer kan fördubbas. Då räknar man även med tvärspårväg och regionaltåg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.