Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Stockholmshem

Publicerad: 1 December 2009, 23:00

Stockholmshem köper fler bostadsrättsprojekt Stockholmshem köper nu två nya bostadsrättsprojekt i Mariehäll respektive Årstadal. Totalt handlar det om 93 lägenheter som nu istället produceras som hyresrätter…


Källa: Pressmeddelande Stockholmshem, 2009-12-02

Stockholmshem köper fler bostadsrättsprojekt

Stockholmshem köper nu två nya bostadsrättsprojekt i Mariehäll respektive Årstadal. Totalt handlar det om 93 lägenheter som nu istället produceras som hyresrätter.

– Vi ökar takten i nyproduktionen och räddar samtidigt byggjobb genom att omvandla bostadsrättsbyggen till hyresrätter – projekt som annars riskerar att läggas på is. Det är en del i satsningen "Stimulans för Stockholm" som staden beslutat om. Finansieringen klarar vi genom att vi tidigare sålt fastigheter till bostadsrättsföreningar och privata bostadsföretag, säger Björn Ljung (FP) ordförande i Stockholmshem.

Projektet i Mariehäll rör fastigheten Triangeln 17, belägen mellan Mariehällsvägen och Alpvägen, som innehåller 48 nya lägenheter med beräknad inflyttning 2011. Säljare är BTH bygg AB.

– Vi hade ett tillfälligt behov av att minska vår produktion av bostäder i egen regi och vände oss därför till Stockholmshem som har en gedigen erfarenhet av denna typ av affärer. Den här lösningen är fördelaktig för båda parter, säger Stefan Karlsson, VD för BTH Bygg.

Utöver fastigheten i Mariehäll förvärvar Stockholmshem även en nyproduktion av JM AB. Projektet i Årstadal rör fastigheten Årstadalsskolan 4 som ligger längs Sjöviksbacken och kommer att innehålla 45 nya lägenheter och en barnstuga.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.