Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM stockholmsbryggan

Publicerad: 17 Maj 2010, 22:00

Sänkt avgäldsränta i tomträttsmål Högsta domstolen har beslutat att inte meddela prövningstillstånd för kommunen, vilket innebär att avgäldsräntan i praxis nu är 3,25 procent för tioårig och 3,5 procent för tjugoårig avgäldsperiod…


Källa: Pressmeddelande Bryggan

Sänkt avgäldsränta i tomträttsmål

Högsta domstolen har beslutat att inte meddela prövningstillstånd för kommunen, vilket innebär att avgäldsräntan i praxis nu är 3,25 procent för tioårig och 3,5 procent för tjugoårig avgäldsperiod.

Sedan början av 1990-talet har i praxis tillämpats en avgäldsränta om 3,75 procent för tioåriga och 4,5 procent för tjugoåriga avgäldsperioder. I ett nytt mål angående tomträttsavgäld, där Lars Fröjd på stockholmsbryggan har företrätt tomträttshavaren, har såväl tingsrätt som hovrätt nu fastställt avgäldsräntan för tioårig avgäldsperiod till 3,25 procent. Räntan är i domarna baserad på en långsiktig realränta om 3 procent och en triangeleffekt (justering för inflation under avgäldsperioden) om ca 1,08 vid ett inflationsantagande om 2 procent per år.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.