Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm Stockholms Stad

Publicerad: 22 Februari 2011, 23:00

Stora problem med snödumpningen Denna vinter och föregående har varit ovanligt snörika och detta har lett till problem då mycket snö måste forslas bort från staden. För att kunna hantera snön och klara säkerhet och tillgänglighet på gatorna vill staden utverka ett tillstånd att tippa snö i sjön och inte, som det är idag, återkommande behöva söka tillfälliga dispenser…


Källa: pressmeddelande Stockholm stad och Fastighetsägarna Stockholm

Stora problem med snödumpningen

Denna vinter och föregående har varit ovanligt snörika och detta har lett till problem då mycket snö måste forslas bort från staden. För att kunna hantera snön och klara säkerhet och tillgänglighet på gatorna vill staden utverka ett tillstånd att tippa snö i sjön och inte, som det är idag, återkommande behöva söka tillfälliga dispenser. Därför har nu staden i samarbete med Fastighetsägarna Stockholm lyft frågan hos miljödepartementet.

Stockholm stad har tillstånd från naturvårdsverket att sjötippa motsvarande ett drygt Globen, och i år är taket snart nått.

– Anledningen till att Naturvårdsverket beviljat oss dispens är att de gjort bedömningen att snö från vinterväghållningen inte medför någon olägenhet för människors hälsa eller miljö. Vi tycker därför att man borde kunna behandla snö som fruset dagvatten istället för avfall, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M).

Fastighetsägare har ansvar att snöröja taken för att garantera säkerheten och det är stora mängder snö som skottas ner en snörik vinter. Därför ser även Fastighetsägarna Stockholm en vits med att mängden sjötippad snö.

– Enskilda fastighetsägare har ingen möjlighet forsla bort snön på egen hand och är beroende av ett bra samarbete med staden i den delen, säger Per Forsling chef förvaltningsutveckling på Fastighetsägarna Stockholm.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.