Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

PM SSBF

Publicerad: 6 juli 2009, 22:00

Ökad efterfrågan på studentbostäder
Enligt Svenska Studentbostadsföreningen, SSBF visar en snabbgenomgång av läget hos organisationens medlemmar att efterfrågan på studentbostäder inför höstterminen 2009 ökar över hela landet jämfört med förra året…


Källa: Pressmeddelande, SSBF

Ökad efterfrågan på studentbostäder

Enligt Svenska Studentbostadsföreningen, SSBF visar en snabbgenomgång av läget hos organisationens medlemmar att efterfrågan på studentbostäder inför höstterminen 2009 ökar över hela landet jämfört med förra året.

I takt med den ökande efterfrågan ökar också köerna till att få bostad. Värst är det som vanligt i största studentstäderna där Stockholm, Göteborg och Lund räknar med köer upp till ett år för att få första bästa studentbostad. Dock varierar tillgången på bostäder från bostadsgaranti till de värsta köerna på fem år beroende på vilken ort man sökt sig till. I exempelvis Karlstad, Örebro, Västerås och Gävle finns bostadsgaranti för nyantagna studenter, medan Luleå och Visby uppger att det inte råder någon särskild kö.

Orsaken till den ökade efterfrågan är att antalet sökande till universitet och högskolor ökat. Den rådande lågkonjunkturen tillsammans med kraftigt ökande ungdomskullar har lett till att antalet sökande ökat med runt 20 procent till höstterminen 2009. Något som också speglar av sig på bostadsmarknaden.

SSBF är en branschorganisation för ägare och förvaltare av studentbostäder i Sverige. Organisationens medlemmar har 55 000 studentbostäder. SSBF är politiskt och ekonomiskt oberoende.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News