Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM_spp/KFF

Publicerad: 21 December 2009, 23:00

Källa: Pressmeddelande KF Fastigheter, 2009-12-22 SPP och KF Fastigheter bildar gemensamt fastighetsbolag SPP Livförsäkring AB och KF Fastigheter bildar ett fastighetsbolag som bara ska erbjuda klimatneutrala handelsfastigheter, Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB…


Källa: Pressmeddelande KF Fastigheter, 2009-12-22

SPP och KF Fastigheter bildar gemensamt fastighetsbolag

SPP Livförsäkring AB och KF Fastigheter bildar ett fastighetsbolag som bara ska erbjuda klimatneutrala handelsfastigheter, Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB.

Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB:s mål är att man inom tre år ska förvalta klimatneutrala och miljövänliga fastigheter till ett värde av totalt 2 miljarder kronor.

– Investeringen är helt i linje med SPPs investeringsstrategi. Genom Handelsbodarna gör vi en ansvarsfull investering som bidrar till en hållbar utveckling utan att ge avkall på avkastningen till SPPs kunder, säger Tomas Svensson, investeringschef på Storebrand Eiendom.

Det gemensamma bolaget Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB förvärvar sex stycken handelsfastigheter om totalt cirka 30 000 kvadratmeter uthyrbar yta i Syd- och Mellansverige av KF Fastigheter. Huvudsaklig hyresgäst är Coop och överenskommet fastighetsvärde uppgår till 392 mkr. Parterna har samtidigt tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av ytterligare två fastigheter, som beräknas tillträdas under 2011.

– Vi har länge sökt en partner för en finansieringsmodell som skapar förutsättningar för den offensiva satsning på nya butiksetableringar som vi gör tillsammans med vår uppdragsgivare Coop. I SPP har vi hittat en långsiktig och finansiellt stark samarbetspartner. Glädjande är att SPP också delar vår syn på det hållbara samhället, säger Bernt-Olof Gustavsson, VD för KF Fastigheter.

Newsec Corporate Finance har varit rådgivare åt KF Fastigheter i transaktionen. SPP har biståtts av Advokatfirman Vinge samt Jones Lang LaSalle.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.