Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM SMHI

Publicerad: 27 September 2009, 22:00

Kalmarhem satsar på SMHI Prognosstyrning Bostadsbolaget Kalmarhem har beslutat sig för att satsa på SMHI Prognosstyrning. Bolaget ska med hjälp av företaget ERAB installera värmeregleringssystemet i två tredjedelar av sitt fastighetsbestånd i Kalmar…


Källa: Pressmeddelande, SMHI

Kalmarhem satsar på SMHI Prognosstyrning

Bostadsbolaget Kalmarhem har beslutat sig för att satsa på SMHI Prognosstyrning. Bolaget ska med hjälp av företaget ERAB installera värmeregleringssystemet i två tredjedelar av sitt fastighetsbestånd i Kalmar.

– Det här blir en viktig pusselbit i vårt arbete att förbättra komforten för våra kunder och samtidigt spara miljoner genom att sänka energiförbrukningen, säger miljösamordnare Marie Dellve-Kristiansson.

Satsningen omfattar 200 000 kvadratmeter fastighetsyta av totalt cirka 319 000 i Kalmarhem.

Prognosstyrning bygger på särskilda väderprognoser och styrdata som tar hänsyn till kommande förändringar i väderleken och byggnadernas egenskaper. Uppvärmningen kan därigenom styras bättre och bli mera effektiv. Fastighetsägaren sparar energi och inomhustemperaturen blir dessutom jämnare och mera behaglig.

– Vi har förbundit oss att minska energiförbrukningen med 20 procent till år 2016. Bara i år ska andelen köpt energi minskas med fyra procent, säger Kalmarhems miljösamordnare Marie Dellve-Kristiansson.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.