Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Småhusbarometern

Publicerad: 15 Juni 2009, 22:00

Småhusbarometern: Småhuspriserna vänder uppåt igen Enligt Statistiska Centralbyrån vänder det nu uppåt igen efter vinterns och vårens prisfall på småhus. I Stor-Göteborg och Stor-Malmö är uppgången 2 procent medan den stannar vid 1 procent i Stor-Stockholm…


Källa: Pressmeddelande Statistiska Centralbyrån, 2009-06-16

Småhusbarometern:

Småhuspriserna vänder uppåt igen

Enligt Statistiska Centralbyrån vänder det nu uppåt igen efter vinterns och vårens prisfall på småhus. I Stor-Göteborg och Stor-Malmö är uppgången 2 procent medan den stannar vid 1 procent i Stor-Stockholm.

Mellan de senaste tremånadersperioderna (mars-maj jämfört med december-februari) har priserna stigit med knappt 1 procent, men de är fortfarande lägre än för ett år sedan. Nedgången på årsbasis är drygt 2 procent.

De största prisuppgångarna mellan de senaste tremånadersperioderna kan noteras i Dalarnas län med 7 procent följt av Uppsala, Jönköpings, Blekinge och Hallands län, alla med 3 procent. Även i storstadsregionerna stiger huspriserna igen. I Stor-Göteborg och Stor-Malmö är uppgången 2 procent medan den stannar vid 1 procent i Stor-Stockholm.

Genomsnittspriset för en småhusfastighet i landet har åter igen stigit till drygt 1,8 miljoner kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.