Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

PM SL

Publicerad: 15 augusti 2010, 22:00

Positiv inställning till kollektivtrafik i undersökning
En opinionsundersökning som undersökningsföretaget Novus gjort på uppdrag av TV4 visar att svenskar anser att när det ska satsas pengar på kommunikationer är det den lokala kollektivtrafiken som är mest angelägen…


Källa: DN.se, TT

Positiv inställning till kollektivtrafik i undersökning

En opinionsundersökning som undersökningsföretaget Novus gjort på uppdrag av TV4 visar att svenskar anser att när det ska satsas pengar på kommunikationer är det den lokala kollektivtrafiken som är mest angelägen.

Novus ställde frågorna "Vad är viktigast att prioritera när det gäller satsningar på kommunikationer i din region?" och "Hur nöjd eller missnöjd är du med hur kollektivtrafiken fungerar där du bor?". 1 000 personer medverkade i undersökningen.

Av de som svarade satsade 44 procent hellre på kollektivtrafiken än snabbtåg och nya motorvägar. Enligt Dagens Nyheter var majoriteten av de som svarade nöjda med hur den lokala trafiken fungerar i dag, närmare bestämt var sex av tio nöjda eller mycket nöjda.

De som bor på landsbygden är mer benägna att satsa på vägbyggen medan de som bor i Stockholm,  Göteborg och andra storstäder vill satsa på den lokala trafiken i första hand. Minst intresserad av den lokala kollektivtrafiken var man enligt undersökningen i Norrbotten.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.