Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm skanskabostad

Publicerad: 9 Februari 2011, 23:00

Skanska investerar i bostadsprojekt i Stockholm Skanska Sverige investerar cirka 90 miljoner kronor i bostadsprojektet Västermalms Strand på Kungsholmen i Stockholm. Projektet utvecklas i ett gemensamägt bolag med fastighets- och investmentföretaget Index Estate…


Källa: Skanska

Skanska investerar i bostadsprojekt i Stockholm

Skanska Sverige investerar cirka 90 miljoner kronor i bostadsprojektet Västermalms Strand på Kungsholmen i Stockholm. Projektet utvecklas i ett gemensamägt bolag med fastighets- och investmentföretaget Index Estate.

Skanska Sveriges bygguppdrag i samband med projektet uppgår till cirka 420 miljoner kronor som enligt företaget inkluderas i det första kvartalet. Andra etappen, kvarteret Jublet, omfattar 240 bostadsrätter vid kajen på västra Kungsholmen.

Avsikten är att bostäderna ska certifieras enligt det internationella miljösystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Den första etappen i grannkvarteret Välbehaget var enligt Skanska först i Sverige med att ansöka om LEED-certifiering för bostäder.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.