Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm skanska

Publicerad: 30 Juni 2010, 22:00

Skanska säljer projekt i Solna till Specialfastigheter Skanska säljer tomtmarken och utvecklingsprojektet för säkerhetspolisens nya huvudkontor i Ingenting-området i Solna till Specialfastigheter Sverige AB. Projektet utvecklas gemensamt av Specialfastigheter, Skanska Kommersiell Utveckling Norden och Skanska Sverige i samarbete med Solna Stad…


Källa: Skanska

Skanska säljer projekt i Solna till Specialfastigheter

Skanska säljer tomtmarken och utvecklingsprojektet för säkerhetspolisens nya huvudkontor i Ingenting-området i Solna till Specialfastigheter Sverige AB. Projektet utvecklas gemensamt av Specialfastigheter, Skanska Kommersiell Utveckling Norden och Skanska Sverige i samarbete med Solna Stad.

Skanska Sveriges design- och bygguppdrag uppgår till cirka 1 miljard kronor, vilket inkluderas i orderingången för det tredje kvartalet. Tomtmarken som säljs till Specialfastigheter omfattar cirka 9 000 kvadratmeter. Kontorsfastigheten som omfattar totalt 44 000 kvadratmeter utvecklas och byggs i det nya området Ingenting mellan Karlberg och Huvudsta i Solna. Utöver kontor med plats för cirka 800 personer ska byggnaden även inrymma friskvårdslokaler, skjutbana och bilverkstad.

Byggarbetet inleds omgående och ska slutföras på 32 månader. I enlighet med Skanskas informationspolicy uppges inte försäljningsvinst för kommersiella utvecklingsprojekt under uppförande. Fastigheten utformas för att energianvändningen ska bli minst 25 procent lägre än Boverkets normer, vilket är kravet för en märkning enligt EU GreenBuilding.

Specialfastigheter Sverige AB, som ägs av staten, äger och förvaltar byggnader för speciella ändamål som till exempel kriminalvårdsfastigheter, polisfastigheter och ungdomsvårdshem.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.