Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Skanska

Publicerad: 14 September 2009, 22:00

Skanska omvandlar kontor till bostäder i city Skanska köper kontorsfastighet på Kammakargatan i Stockholms innerstad i syfte att utveckla och bygga lägenheter…


Källa: Pressmeddelande Skanska, 2009-09-15

Skanska omvandlar kontor till bostäder i city

Skanska köper kontorsfastighet på Kammakargatan i Stockholms innerstad i syfte att utveckla och bygga lägenheter.

Fastigheten som 1862 uppfördes som bostadshus byggdes på 50-talet om till kontor. Nu ska fastigheten återigen bli bostäder.

– Vi är glada att medverka till att fler bostäder skapas i Stockholms innerstad. Att omvandla outhyrda kontor i city till attraktiva lägenheter borde vara intressant för många fastighetsägare idag, säger Anders Danielsson, VD, Skanska Sverige.

Vakanserna är många på kontorsmarknaden i Stockholmsregionen och flera fastigheter från 60- och 70-talen är i behov av renovering, inte minst ur miljöperspektiv. Stockholms stad är positiv till att omvandla kontor till bostäder och ger därför fastighetsägare förtur i plan- och bygglovsprocessen.

Fastigheten på Kammakargatan 39 är knappt 2 000 kvm och beräknas inrymma 13 lägenheter med en genomsnittsstorlek på cirka 90 kvm. Skanska påbörjar försäljningen nästa år och inflyttning beräknas ske i början av 2011.

– Efterfrågan för den här typen av lägenheter är stor. Det finns inte många moderna lägenheter i äldre hus och vi räknar med ett stort intresse när vi startar försäljningen nästa år, säger Marcus Edvinsson, försäljningschef för Stockholm, Skanska.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.