Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

pm skanska

Publicerad: 6 juli 2009, 22:00

Skanskas huvudkontor blir grön arbetsplats
Skanska skriver i ett pressmeddelande att företagets huvudkontor i Solna har blivit en grön arbetsplats. Enligt företaget innebär det bland annat effektivare energianvändning och utökad satsning på att använda miljövänliga produkter och material…


Källa: Pressmeddelande, Skanska

Skanskas huvudkontor blir grön arbetsplats

Skanska skriver i ett pressmeddelande att företagets huvudkontor i Solna har blivit en grön arbetsplats. Enligt företaget innebär det bland annat effektivare energianvändning och utökad satsning på att använda miljövänliga produkter och material.

Utnämningen till grön arbetsplats/grönt kontor innebär enligt företaget att Skanskas verksamhet i fastigheten Hagaporten i Solna har förändrats på ett stort antal områden. Belysning har anpassats för minskad energiförbrukning, snålspolande duschmunstycken har satts in, flaskvatten blir kranvatten, bara miljömärkta rengöringsmedel får användas – och mycket annat.

Ett grönt kontor innebär enligt Skanska i praktiken allt från källsortering och kemikaliehantering till närvarosensorer som reglerar belysningen på alla toaletter. Bara trävaror från godkända virkesslag, transporter till och från kontoret med miljöklassade fordon, ekologiska livsmede med mer.

– Alla kan bidra till ett mer hållbart samhälle genom att förändra sitt beteende i vardagen. Genom att konvertera alla våra kontor så drar vi vårt strå till stacken, och det är förändringar som ganska enkelt kan genomföras på alla sorters kontor, säger Johan Gerklev som är miljöchef på Skanska Sverige.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.