Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Skanska

Publicerad: 22 Juni 2009, 22:00

Skanska hyr ut till Malmö Högskola och investerar 240 miljoner i grönt kontorsprojekt Skanska hyr ut 3 300 kvadratmeter kontorsytor till Malmö Högskola på Universitetsholmen i centrala Malmö. Uthyrningen innebär att Skanska nu åter startar kontorsprojektet Bassängkajen i Malmö…


Källa: Pressmeddelande, Skanska

Skanska hyr ut till Malmö Högskola och investerar 240 miljoner i grönt kontorsprojekt

Skanska hyr ut 3 300 kvadratmeter kontorsytor till Malmö Högskola på Universitetsholmen i centrala Malmö. Uthyrningen innebär att Skanska nu åter startar kontorsprojektet Bassängkajen i Malmö.

Kontorsfastigheten byggs i sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper. Skanskas investering för den första etappen om 8 500 kvadratmeter uppgår till ca 240 miljoner kronor och är planerad att stå färdig sommaren 2011. Lokalerna kommer att rymma Malmö Högskolas enhet Gemensam Förvaltning som fungerar som högskolans huvudkontor med rektor, centrala funktioner och studentservice.

– Vi är glada över att äntligen kunna samla vår gemensamma förvaltning i samma byggnad, efter att ha suttit utspridda i tre byggnader i några år. Det nya huset ger oss också effektiva ytor – vi kan minska till halva lokalytan mot idag, säger Birgitta Wickman som är avdelningschef på Malmö Högskola.

Bassängkajen blir ett modernt kontorshus med en tydlig miljöprofil. Fastigheten kommer att uppfylla kraven för EU GreenBuilding-märkning, vilket innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter. Den kommer också att bli en av de första fastigheterna i Malmö som certifieras enligt det internationella miljösystemet LEED, som Skanska inför på alla nya egenutvecklade fastigheter i Norden och Centraleuropa.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.