Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM SkandiaMäklarna

Publicerad: 24 September 2009, 22:00

Ökade priser på bostadsrätter Priserna på bostadsrätter och hus kommer att öka under hösten, enligt senaste Mäklarforum där 134 mäklare gett sin syn på marknaden. Hela 72 procent tror på ökade priser, vilket är en radikal skillnad från förra hösten. Då var 47 procent av mäklarna övertygade om att priserna skulle sjunka…


Källa: Pressmeddelande SkandiaMäklarna, 2009-09-24

Ökade priser på bostadsrätter

Priserna på bostadsrätter och hus kommer att öka under hösten, enligt senaste Mäklarforum där 134 mäklare gett sin syn på marknaden. Hela 72 procent tror på ökade priser, vilket är en radikal skillnad från förra hösten. Då var 47 procent av mäklarna övertygade om att priserna skulle sjunka.

Undersökningen visar också att mäklarna i Stockholm har 18 spekulanter i snitt per visning, medan Göteborg har 15.

SkandiaMäklarna genomför undersökningen Mäklarforum regelbundet bland samtliga mäklare på de 70 kontoren runt om i landet. Mäklarforum ger en indikation om var marknaden är på väg och hur de ser på prisutvecklingen.

Det går att utläsa vissa regionala skillnader i de prisprognoser som mäklarna levererar. 27,5 procent av Stockholmsmäklarna tror att priserna på hus och radhus kommer att öka med mellan fem och tio procent. När samtliga mäklare tillfrågats tror 23,5 procent på en liknande ökning.

– Det finns en genomgående optimism i hela landet. Det tydligaste tecknet är att fler kommer på visningarna. Speciellt i storstadsregionerna, säger Andreas Mühlich, marknadschef på SkandiaMäklarna.

I Göteborgsregionen tror 80 procent av mäklarna på en prisuppgång för hus och radhus under hösten.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.