Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM SEPREF

Publicerad: 10 Maj 2010, 22:00

Positiva utsikter för Stockholms kontorsmarknad Utsikterna för Stockholms kontorsmarknad har fortsatt att förbättras detta kvartal enligt senaste konsensusprognosen från SEPREF – the Swedish Property Research Forum…


Källa: Pressmeddelande SEPREF

Positiva utsikter för Stockholms kontorsmarknad

Utsikterna för Stockholms kontorsmarknad har fortsatt att förbättras detta kvartal enligt senaste konsensusprognosen från SEPREF – the Swedish Property Research Forum.

Konsensusprognosen för prime office rent Q2 2010 blev 3900 kronor per kvadratmeter, år (medianvärde). För Q1 var prognosen 3800 kronor per kvadratmeter, år.

– Konsensusprognosen för hyror har fram tills nu legat still på 3800 kronor per kvadratmeter, år sedan tredje kvartalet 2009, men nu verkar trenden ha vänt och det finns en förväntan om stigande hyror, åtminstone i primesegmentet, säger Karin Witalis, ordförande i SEPREF.

Konsensusprognosen för prime office yield Q2 2010 blev 5,25 procent (medianvärde). För Q1 var prognosen 5,5 procent.

Att det vänt i förväntade avkastningskrav konstaterades redan under Q1 då SEPREF prognostiserade sjunkande avkastningskrav efter en topp på 5,6 procent för Q4 2009. För Q2 2010 har prognosen stärkts ytterligare.

– Viktigt att notera är att prognosen gäller prime-marknaden, dvs de mest attraktiva kontoren i bästa läge. Det är således inte hela marknaden som avses, säger Karin Witalis. Det som gör prime-värdena så intressanta är att den delen av marknaden leder utvecklingen; det är i primevärdena man initialt kan se vart marknaden är på väg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.