Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM SCB

Publicerad: 27 Oktober 2011, 22:00

Sämre försäljningssiffror i detaljhandeln i september Försäljningsvolymen minskade med 0,6 procent i september jämfört med samma månad förra året. Dagligvaruhandeln ökade med 0,4 procent och sällanköpsvaruhandeln minskade med 1,3 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade…


Källa: SCB

Sämre försäljningssiffror i detaljhandeln i september

Försäljningsvolymen minskade med 0,6 procent i september jämfört med samma månad förra året. Dagligvaruhandeln ökade med 0,4 procent och sällanköpsvaruhandeln minskade med 1,3 procent. Uppgifterna är kalenderkorrigerade.

Omsättningen för detaljhandeln mätt i löpande priser ökade med 0,8 procent mellan september 2010 och september 2011. Dagligvaruhandeln ökade med 3,1 procent och sällanköpsvaruhandeln minskade med 1,0 procent.

Detaljhandelns försäljningsvolym minskade med 0,2 procent mellan augusti och september i år. Under den senaste tremånadersperioden (juli-september) minskade försäljningsvolymen med 0,1 procent, jämfört med närmast föregående tremånadersperiod (april-juni). Båda dessa uppgifter är kalenderkorrigerade och säsongrensade.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.