Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

pm_SCB

Publicerad: 1 juli 2009, 22:00

Högst utbildningsnivå i Stockholmsområdet
Knappt 40 kommuner, oftast storstadskommuner och residensstäder, har en större andel högutbildade än riksgenomsnittet (22 procent). Majoriteten av kommunerna med allra högst utbildningsnivå ligger i Stockholms län…


Källa: Pressmeddelande, SCB

Högst utbildningsnivå i Stockholmsområdet

Knappt 40 kommuner, oftast storstadskommuner och residensstäder, har en större andel högutbildade än riksgenomsnittet (22 procent). Majoriteten av kommunerna med allra högst utbildningsnivå ligger i Stockholms län.

I åtta kommuner i Stockholms län har 30 procent eller mer av befolkningen minst treårig eftergymnasial utbildning. Lund, Lomma, Uppsala, Umeå, Linköping och Göteborg tillhör också denna grupp.  Den höga utbildningsnivån i Stockholmsområdet förklaras till stor del av en arbetsmarknad med många arbetsplatser inom branscherna ”finansiell verksamhet och företagstjänster”, ”utbildning och forskning” och ”offentlig förvaltning”. Dessa branscher har en stor andel högutbildade. Dessutom finns ett stort utbud av högre utbildning i Stockholmsområdet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.