Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm sbr

Publicerad: 29 September 2010, 22:00

Stockholmskonjunkturen: Tillväxten tar fart och arbetslösheten minskar Det fortsätter att gå bra för Stockholm. Lönesumman växer på bred front, med ökad tillväxttakt kvartal för kvartal. Tjänstesektorerna agerar draglok i utvecklingen. Nu minskar också arbetslösheten för första gången sedan början av 2008…


Källa: Stockholm Business Region

Stockholmskonjunkturen:

Tillväxten tar fart och arbetslösheten minskar

Det fortsätter att gå bra för Stockholm. Lönesumman växer på bred front, med ökad tillväxttakt kvartal för kvartal. Tjänstesektorerna agerar draglok i utvecklingen. Nu minskar också arbetslösheten för första gången sedan början av 2008.

Under andra kvartalet 2010 ökade lönesumman med 4,3 procent i Stockholms län och 6,2 procent i Stockholms stad jämfört med föregående kvartal. Nyföretagande visade också en kraftig ökning, med 26 respektive 28 procent i Stockholms län respektive stad jämfört med samma kvartal 2009.

– Det går fortsatt bra för Stockholm. Staden och regionen är en tillväxtmotor som attraherar företag och människor. Det är särskilt glädjande att arbetslösheten nu minskar, med hänsyn taget till den kraftiga inflyttningen, säger Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region.

Samtliga indikatorer på Stockholms arbetsmarknad går nu åt rätt håll. Arbetslösheten minskar, jämfört med förra kvartalet, och nedgången märks för såväl ungdomar som långtidsarbetslösa. Samtidigt fortsätter antalet invånare i Stockholm att öka med en årstakt på över 35 000 personer per år. Detta möts nu också i ett ökat bostadsbyggande. I staden noteras 1 319 påbörjade lägenheter under kvartalet, vilket är den högsta noteringen på flera år.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.