Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm sbgc

Publicerad: 9 Februari 2011, 23:00

Nytt miljösystem utvecklas av Sweden Green Building Council Sweden Green Building Council kommer från och med 2011 att förvalta och utveckla det svenska miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad (MB). Tidigare gick systemet under namnet Miljöklassad Byggnad…


Källa: Sweden Green Building Council

Nytt miljösystem utvecklas av Sweden Green Building Council

Sweden Green Building Council kommer från och med 2011 att förvalta och utveckla det svenska miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad (MB). Tidigare gick systemet under namnet Miljöklassad Byggnad.

Sweden Green Building Council erbjuder sina medlemmar tre olika miljöcertifieringssystem och ett energisystem. Miljöbyggnad är särskilt anpassat för svenska förhållanden och baserat på svensk byggpraxis och myndighetskrav. Systemet är ursprungligen framtaget av Bygga-bo-dialogen som var ett samarbete mellan bygg- och fastighetsföretag, banker, försäkringsbolag och myndigheter.

– Miljöbyggnad är det första klassningssystemet som SGBC tar fullt ansvar för. Vi kommer att lägga stor kraft på att introducera och etablera Miljöbyggnad som det naturliga systemet för certifiering av byggnader på den svenska marknaden, säger Jerker Nyblom, styrelseledamot och ansvarig för Miljöbyggnad inom SGBC och miljöchef på Akademiska Hus.

Miljöbyggnad omfattar tre nivåer, beroende på kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö, och materialval: Guld, Silver eller Brons.

Sweden Green Building Council är en ideell förening vars medlemmar är ledande företag och organisationer inom den svenska bygg- och fastighetssektorn vilka vill utveckla och påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.