Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM SBAB

Publicerad: 7 September 2009, 22:00

Ungdomar oroliga över sin boendesituation I en ny undersökning från SBAB har man tittat på ungdomars inställning till sin boendesituation. 46 procent av svenska ungdomar mellan 18 och 26 år är oroliga över att inte kunna hitta en bostad och många ungdomar tvingas bo kvar hemma fast de inte vill…


Källa: pressmeddelande SBAB, 2009-09-08

Ungdomar oroliga över sin boendesituation

I en ny undersökning från SBAB har man tittat på ungdomars inställning till sin boendesituation. 46 procent av svenska ungdomar mellan 18 och 26 år är oroliga över att inte kunna hitta en bostad och många ungdomar tvingas bo kvar hemma fast de inte vill.

Över åtta av tio ungdomar vill äga sin bostad men endast fyra av tio sparar till sitt boende.

– Det är positivt att så många ungdomar vill äga sin egen bostad. Men för att kunna köpa ett hus eller en bostadsrätt krävs en kontantinsats. Vi råder därför ungdomar att börja spara till en bostad tidigt. Risken finns annars att ungdomar tvingas bo kvar längre än de vill hos sina föräldrar vilket undersökningen också visar, säger Lena Hedlund, kommunikationschef på SBAB.

Enligt undersökningen tycker 84 procent av de ungdomar som tillfrågats att det görs för lite för att förbättra ungdomars boendesituation. Tjejer oroar sig mest över sitt framtida

boende. 53 procent av tjejerna är oroliga över att inte hitta en bra bostad jämfört med 39 procent av killarna.

Undersökningen visar också att:

• 44 procent bor hos sina föräldrar.

• Endast en av fyra betalar hemma.

• Sex av tio sparar inte till eget boende.

• 23 procent äger sin egen bostad.

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd som en internetenkät via undersökningsföretaget Cint. 1 044 personer i åldrarna 18-26 år har svarat på enkäten. De som svarat utgör ett representativt urval ur befolkningen i avseende på kön, ålder och geografi.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.