Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

pm sagax

Publicerad: 8 juli 2009, 22:00

Sagax köper lagerfastighet i Finland
Sagax har förvärvat ståldistributören Tibnors centrallager i Finland för 91 miljoner kronor. Enligt Sagax finansieras förvärvet genom utnyttjande av befintliga kreditfaciliteter till 65 procent och med eget kapital till 35 procent…


Källa: Pressmeddelande, Sagax och Brian O’Connor, DTZ

Sagax köper lagerfastighet i Finland

Sagax har förvärvat ståldistributören Tibnors centrallager i Finland för 91 miljoner kronor. Enligt Sagax finansieras förvärvet genom utnyttjande av befintliga kreditfaciliteter till 65 procent och med eget kapital till 35 procent.

De två lagerbyggnaderna på fastigheten som ligger i Tammerfors är uppförda 1999 och 2007. Den sammanlagda uthyrningsbara arean uppgår till cirka 11 000 kvadratmeter. Tibnor kommer att hyra hela fastigheten på ett långsiktigt kallhyresavtal.

– Förvärvet är i linje med Sagax investeringsstrategi. I nuvarande marknadsläge vill vi kontrollera vår rörelserisk och samtidigt utveckla bolaget. Vi upplever att vi åstadkommer detta genom att förvärva fastigheter som är uthyrda till välrenommerade företag på långa hyresavtal. Investeringen kommer att bidra till såväl kassaflöde som resultat redan innevarande år, säger Davin Mindus som är vd på Sagax.

Tibnors rådgivare i affären var DTZ.

Tibnor är en ledande leverantör av stål och metaller i Norden och Baltikum. Under 2008 uppgick Tibnors omsättning och rörelseresultat till 10,6 miljarder kronor respektive 630 miljoner kronor. Bolaget har omkring 1 100 anställda. Tibnor ägs till 85 procent av svenska börsnoterade SSAB och till 15 procent av finska börsnoterade Outokumpu.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News