Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm riksbyggen

Publicerad: 22 Februari 2011, 23:00

Riksbyggen satsar stort i Upplands-Bro Riksbyggen köper mark för drygt en miljard i Upplands-Bro. I området som ligger söder om Bro pendeltågsstation planeras cirka 420 bostadsrätter och cirka 160 villor/radhus som egna hem. Marken som förvärvades från KF Fastigheter består i dag av jordbruksmark…


Källa: pressmeddelande Riksbyggen

Riksbyggen satsar stort i Upplands-Bro

Riksbyggen köper mark för drygt en miljard i Upplands-Bro. I området som ligger söder om Bro pendeltågsstation planeras cirka 420 bostadsrätter och cirka 160 villor/radhus som egna hem. Marken som förvärvades från KF Fastigheter består i dag av jordbruksmark.

– Detaljplanläggningen planeras att starta upp i dagarna och vi arbetar nu tillsammans med kommunen för att dra upp riktlinjer för det nya samhällsbyggandet inom området, säger Carl Henrik Appel, marknadsområdeschef Riksbyggen.

Projektet kommer att växa fram på den del av Bro som vetter mot Mälaren och projektet ligger i linje med Riksbyggens strategi att bygga i kollektivnära lägen. Bro Station ligger cirka 30 minuter med pendeltåg från Stockholms centralstation, jämförbart med restider till Täby, Tyresö eller Vällingby.

För Riksbyggen innebär projektet en investering på drygt en miljard kronor fördelat under en bedömd utbyggnadstid på 10 år.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.