Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Regional medfinansiering av Citybanan

Publicerad: 17 December 2008, 23:00

Regeringen har idag beslutat godkänna en Regional medfinansiering av Citybanan Mälardals- och Östergötlandsregionernas medfinansiering av Citybanan är två miljarder kronor…


Källa: Pressmeddelande Näringsdepartementet, 18 december 2008

Regeringen har idag beslutat godkänna en Regional medfinansiering av Citybanan

Regeringen godkänner en överenskommelse mellan staten och Mälardals- och Östergötlandsregionerna om medfinansiering av järnvägsprojektet Citybanan genom centrala Stockholm samt beslutat ge direktiv till Banverket om att genomföra de infrastrukturåtgärder i järnvägsnätet som ingår i överenskommelsen. Dessa regioners medfinansiering av Citybanan är två miljarder kronor.

– Med dagens beslut fortsätter vi skapa en enklare vardag för Sveriges pendlare. Ett fungerande järnvägsnät i Mälardals- och Östergötlandsregionerna är en förutsättning för att trafiken ska fungera i hela Sverige, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Bakgrunden till regeringsbeslutet är att Carl Cederschiöld, som statens förhandlingsman, 2007 fick regeringens uppdrag att förhandla med lokala och regionala företrädare för Mälardals- och Östergötlandsregionerna om medfinansiering av Citybanan. Ett avtal med dessa regioner om medfinansiering av Citybanan med 2 miljarder kronor överlämnades av Cederschiöld till regeringen i december 2007.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.