Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM PWC Klimat

Publicerad: 27 Maj 2010, 22:00

Svenska företag positiva till skatteincitament för klimatarbete Svenska företag vill att politikerna agerar och leder dem i klimatarbetet, gärna genom skatteincitament. Dessutom är 83 procent positiva till koldioxidskatter. Det visar en färsk studie från Pricewaterhouse Coopers…


Källa: Dagens Klimatnyheter, PwC

Svenska företag positiva till skatteincitament för klimatarbete

Svenska företag vill att politikerna agerar och leder dem i klimatarbetet, gärna genom skatteincitament. Dessutom är 83 procent positiva till koldioxidskatter. Det visar en färsk studie från Pricewaterhouse Coopers.

I studien Appetite for Change – Global business perspectives on tax and regulation for a low carbon economy har Pricewaterhouse Coopers frågat 700 företag i världen om hur de ser på skatter och regleringar i en ny klimatanpassad ekonomi.

Bland annat skriver PwC i rapporten om hur Sverige på ett lyckosamt sätt gjorde om skatterna på energiområdet 1991, framförallt i form av koldioxidskatt. Kombinationen av skatteförändringar och incitament hade 2006 lett till en minskning av koldioxidutsläppen med 9 procent samtidigt som ekonomin hade växt med 44 procent.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.