Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Poverket

Publicerad: 4 Oktober 2011, 22:00

Brist på hyresrätter i 80 procent av kommunerna Enligt Boverkets senaste lägesrapport om planering, byggande och boende uppger 80 procent av kommunerna brist på hyresrätter. Framförallt är det brist på små hyresrätter som lyfts fram som ett akut problem…


Källa: Boverket

Brist på hyresrätter i 80 procent av kommunerna

Enligt Boverkets senaste lägesrapport om planering, byggande och boende uppger 80 procent av kommunerna brist på hyresrätter. Framförallt är det brist på små hyresrätter som lyfts fram som ett akut problem.

Ett problem är ofta att de lediga lägenheterna inte är anpassade för en åldrande befolkning eller finns i områden utanför centralorten där servicen har försvunnit.

Lägesrapporten visar också att bostadsbyggandet har återhämtat sig de senaste åren, men det byggs fortfarande för lite för att täcka behovet, framför allt i storstadsregionerna. Det är de höga produktionskostnaderna som hindrar ett ökat bostadsbyggande, enligt kommunernas bedömningar. Produktionskostnaderna har ökat de senaste åren, särskilt för bostadsrätter. De är högre i storstäderna jämfört med övriga landet. Samtidigt har produktionskostnaderna ökat långsammare än priserna på småhus och bostadsrätter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.