Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Peab

Publicerad: 5 Juli 2009, 22:00

Sveriges första centrum för Energi- och klimatforskning byggs i Västerås Västerås kommer att få Sveriges första kompletta centrum för Energi- och klimatforskning. Bakom satsningen står KTH, Mälardalens Högskola, Peab och Kungsleden…


Källa: Pressmeddelande, Peab

Sveriges första centrum för Energi- och klimatforskning byggs i Västerås

Västerås kommer att få Sveriges första kompletta centrum för Energi- och klimatforskning. Bakom satsningen står KTH, Mälardalens Högskola, Peab och Kungsleden.

Avtalet som bekräftar inrättandet av EIC – Energy Intelligence Center i Västerås är undertecknat. I EIC kommer Sveriges ledande universitet inom energiområdet, KTH, tillsammans med Mälardalens Högskola kunna visa upp forsknings- och utvecklingsfronten inom energi- och klimatområdet. EIC kommer att innehålla mycket av den senaste tekniken inom det digitala området för att med hjälp av 3D och interaktiva medier bli en spännande mötesplats för forskare, politiker, företagare och en intresserad allmänhet. EIC kommer nu att byggas i anslutning till det gamla ångkraftverket ”Kokpunkten” vid Mälarstranden i Västerås.

Initiativet till att skapa EIC kommer från Peab och Kungsleden. Peab arbetar intensivt inom området energieffektivisering och kommer att representeras i EIC:s ledningsgrupp av personer med kompetens inom energifrågor. Peab och Kungsleden som gemensamt äger fastigheten Kokpunkten svarar för en grundfinansiering av EIC avseende bland annat projektledning.

– Ett långt och omfattande arbete med att skapa ett forskningscenter i anslutning till Kokpunkten har nu äntligen bekräftats, säger Tomas Anderson som är divisionschef på Peab.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.