Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Pandox

Publicerad: 11 Juni 2009, 22:00

Hotellfastighetsföretag förvärvar Vildmarkshotellet i Kolmården Pandox förvärvar hotellfastigheten Vildmarkshotellet i Kolmården av Parks & Resorts Scandinavia AB…


Källa: Pressmeddelande, Pandox

Hotellfastighetsföretag förvärvar Vildmarkshotellet i Kolmården

Pandox förvärvar hotellfastigheten Vildmarkshotellet i Kolmården av Parks & Resorts Scandinavia AB.

Samtidigt träffas ett omsättningsbaserat hyresavtal med säljaren som fortsätter att ansvara för hotellets drift. Köpeskillingen uppgår till 160 miljoner kronor och Pandox tillträder som ny ägare den 1 september 2009. Parterna kommer att investera cirka 20 miljoner kronor för att utveckla Vildmarkshotellet.

– Ett spännande förvärv, det är första gången vi köper ett resorthotell i Skandinavien av den här typen. Vi bedömer dels att marknadssegmentet kommer att förbli relativt stabilt i lågkonjunkturen och vi tror att det finns en betydande potential i att utveckla hotellet mot det lönsamma mötessegmentet, speciellt med hänsyn till den unika kopplingen till Kolmårdens Djurpark, säger Anders Nissen som är vd på Pandox.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.