Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Nytt verktyg

Publicerad: 20 Januari 2009, 23:00

Nytt verktyg för inventering av tillgängligheten i bostäder Forskare vid CASE (Centre for Ageing and Supportive Environments) vid Lunds universitet har utvecklat ett nytt verktyg för att bedöma tillgängligheten i boendemiljön för äldre och personer med funktionsnedsättning…


Källa: Pressmeddelande Lunds Universitet, 2009-01-20

Nytt verktyg för inventering av tillgängligheten i bostäder

Forskare vid CASE (Centre for Ageing and Supportive Environments) vid Lunds universitet har utvecklat ett nytt verktyg för att bedöma tillgängligheten i boendemiljön för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Det nya verktyget har under hösten 2008 prövats i samarbete med LKF, Lunds Kommunala Fastighetsbolag. Verktyget kan användas för inventering av tillgängligheten i befintliga bostäder. Det kan också användas för planering och prioriteringar i samband med renoveringar, ny- och ombyggnationer.

Verktyget bygger på ett tidigare utvecklat inventeringsverktyg som varit både resurskrävande och komplicerat. Det nya verktyget är däremot anpassat för användning i praktisk verksamhet inom kommunal och privat bostadsplanering. Detta gör att kraven på specialistkunskap hos den som ska utföra inventeringen minskar samtidigt som verktygets användningsområde breddas.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.