Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM NCC Vasakronan

Publicerad: 22 September 2009, 22:00

NCC säljer till Vasakronan NCC Property Development i Sverige har sålt sin andel av utvecklingsprojektet Ullevi Park 1 i Göteborg till Vasakronan. Köpeskillingen uppgår till 116 miljoner och försäljningen genomförs som en bolagsaffär. I affären ingår att NCC Property Development förvärvar ytterligare byggrätter i området…


Källa: Pressmeddelande NCC, 2009-09-23

NCC säljer till Vasakronan

NCC Property Development i Sverige har sålt sin andel av utvecklingsprojektet Ullevi Park 1 i Göteborg till Vasakronan. Köpeskillingen uppgår till 116 miljoner och försäljningen genomförs som en bolagsaffär. I affären ingår att NCC Property Development förvärvar ytterligare byggrätter i området.

Ullevi Park 1, med den nya tingsrätten, är Göteborgs första Green Building-kontor och omfattar 16 500 kvadratmeter. Fastigheten, som är fullt uthyrd, utvecklades i ett gemensamt ägt bolag med Vasakronan. Den första etappen, som nu helt kommer att ägas av Vasakronan, är uthyrd till Domstolsverket med Nya Göteborgs Tingsrätt samt Hyres- och Arrendenämnden som brukare. Hyresgästerna tillträder under oktober 2009.

I affären ingår ett avtal om att NCC Property Development tar över hela projekt Ullevi Park 2 som tidigare samägdes med Vasakronan. Projekt Ullevi Park 2 blir ett kontorshus omfattande cirka 14 000 kvadratmeter vid de båda arenorna gamla och nya Ullevi.

– Ullevi Park utvecklas med miljön i fokus och Ullevi Park 2 kommer också att utvecklas som en Green Building. Som Green Building Corporate Partner åtar vi oss att 75 procent av våra utvecklingsprojekt ska uppfylla kriterierna och vi har som mål att alla våra kontorsprojekt ska bli Green Building märkta, säger Håkan Sahlin, regionchef Väst, NCC Property Development.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.