Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM NCC Clarion

Publicerad: 8 December 2009, 23:00

NCC bygger Clarion Hotel på Arlanda NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att uppföra Clarion Hotel på Stockholm-Arlanda Airport. Projektet genomförs som partnering och ordervärdet är cirka 545 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande NCC, 2009-12-09

NCC bygger Clarion Hotel på Arlanda

NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att uppföra Clarion Hotel på Stockholm-Arlanda Airport. Projektet genomförs som partnering och ordervärdet är cirka 545 miljoner kronor.

Uppdragsgivare och fastighetsägare är statliga Luftfartsverket, LFV, och hotellet ska drivas av Choice Hotels Scandinavia AS.

Det nya hotellet får 400 rum och kommer att bli ett förstklassigt affärshotell med ett tydligt och exklusivt formspråk.

– Nu kan Stockholm Airport City fortsätta att utvecklas positivt, trots det rådande konjunkturläget. Clarion Hotel Arlanda kommer att förbättra servicen för resenärer och näringsliv i regionen, säger Stefan Stenberg, chef för LFV:s fastighetsutveckling på Arlanda.

Hotellet etableras invid flygledartornet och länkas samman med Sky City och flygterminalerna.

Projekteringen startar i början av januari 2010 och de första markarbetena startar i augusti samma år. Hotellet ska stå klart i november 2012. Bygget kommer att i snitt sysselsätta 150 personer och orderregistreras i det fjärde kvartalet 2009.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.