Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM NCC bygger arena i Kalmar

Publicerad: 1 December 2009, 23:00

NCC bygger arena i Kalmar NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga en ny modern fotbolls- och evenemangsarena i Kalmar med plats för 11 800 åskådare. Uppdragsgivare är fotbollsklubben Kalmar FF och ordern är värd drygt 230 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande NCC, 2009-12-01

NCC bygger arena i Kalmar

NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga en ny modern fotbolls- och evenemangsarena i Kalmar med plats för 11 800 åskådare. Uppdragsgivare är fotbollsklubben Kalmar FF och ordern är värd drygt 230 miljoner kronor.

Strax utanför Kalmar, i handelsområdet Hansa City, kommer NCC att uppföra den nya arenan åt det allsvenska laget Kalmar FF. Arenan får 11 800 sittplatser, alla under tak.

Förutom fotboll ska arenan användas för olika typer av evenemang och kommer därför att anpassas för att klara den extra belastning som till exempel stora konserter kan medföra.

Arenabygget innebär bland annat en del pålningsarbeten.

– Ett lerlager på upp till åtta meter gör det nödvändigt att grundförstärka arenan genom pålning och kalkstabilisering, säger Jonas Kristiansson, affärschef på NCC i Kalmar.

Fotbollsplanen ska ha en naturgräsmatta som behöver sås redan våren 2010 för att vara spelbar till våren 2011.

Projektet startas omgående och arenan ska vara klar till våren 2011. Bygget kommer i snitt att sysselsätta ett 40-tal yrkesarbetare.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.