Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM NCC bygger ägarlägenheter

Publicerad: 29 September 2009, 22:00

NCC bygger ägarlägenheter på Öckerö NCC Construction Sverige bygger 50 lägenheter i fem hus på västra Öckerö. Uppdragsgivaren Öckerö Bostads AB kommer att äga hälften av bostäderna och sälja hälften som äganderätter, en ny ägandeform för lägenheter i Sverige sedan 1 maj 2009…


Källa: Pressmeddelande NCC, 2009-09-30

NCC bygger ägarlägenheter på Öckerö

NCC Construction Sverige bygger 50 lägenheter i fem hus på västra Öckerö. Uppdragsgivaren Öckerö Bostads AB kommer att äga hälften av bostäderna och sälja hälften som äganderätter, en ny ägandeform för lägenheter i Sverige sedan 1 maj 2009.

Öckerö är en populär kommun med många villor. Snart kan även den som vill bo i lägenhet flytta till Breviks ängar på Öckerö, där det nu byggs fem tvåvåningshus 300 meter från havet.

– Vi har tidigare byggt lägenheter, äldreboende och idrottshall för Öckerö Bostad och är glada att nu samarbeta i partnering med dem. Det möjliggör ytterligare inflytande och insyn i byggprocess och kostnader, säger Fredrik Johansson, affärschef på NCC Construction Sverige, region Väst.

Öckerö Bostads AB säljer hälften av lägenheterna som äganderätter, som tillåts i nybyggda flerbostadshus sedan i maj i år. Köparen äger lägenheten liksom ett hus, vilket även förenklar uthyrning av den. De övriga lägenheterna kommer att ägas och hyras ut av Öckerö Bostads AB.

– Äganderätterna och de lägenheter vi hyr ut kommer att vara blandade i husen och ligga sida vid sida. Det gör vi för att öka integrationen och är ett unikt sätt att utnyttja ägarlägenheter i Sverige, säger Tomas Karlström, vd på Öckerö Bostads AB.

Lägenheterna byggs som lågenergihus. Husen värms med bergvärme. Öckerö Bostad utreder även möjligheten att komplettera elförsörjningen med vindkraftverk. Tvåvåningshusen placeras för att passa i den omgivande miljön.

NCC och Öckerö Bostads AB samarbetar i så kallad partnering – en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Arbetet startade i augusti och beräknas klart hösten 2010. Det sysselsätter cirka 20 NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.