Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm ncc/akademiskahus

Publicerad: 7 Juni 2009, 22:00

NCC bygger åt Akademiska Hus i Ultuna NCC Construction Sverige ska uppföra stommen till ett 21 000 kvadratmeter stort utbildnings- och forskningscentrum på Campus Ultuna i Uppsala. Byggnaden är ett led i Sveriges lantbruksuniversitets mål att samlokalisera angränsande verksamheter i en modern arbetsmiljö. Uppdragsgivare är Akademiska Hus och ordern är värd närmare 60 miljoner kronor.


Källa: Pressmeddelande, NCC

NCC bygger åt Akademiska Hus i Ultuna

NCC Construction Sverige ska uppföra stommen till ett 21 000 kvadratmeter stort utbildnings- och forskningscentrum på Campus Ultuna i Uppsala. Byggnaden är ett led i Sveriges lantbruksuniversitets mål att samlokalisera angränsande verksamheter i en modern arbetsmiljö. Uppdragsgivare är Akademiska Hus och ordern är värd närmare 60 miljoner kronor.

Byggnaden, som kallas BioCentrum, ska rymma kontor, och forsknings- och undervisnings-lokaler. Omkring 300 forskare och 150 studenter kommer att kunna verka här samtidigt.

BioCentrum byggs med en betong- och stålstomme i fem sammanhängande huskroppar med tre våningsplan ovan jord och ett källarplan och omfattar 21 000 kvadratmeter. Fasaden är i mörkt och ljust tegel med glasad bottenvåning.

– Målet är att skapa en framtidsorienterad byggnad i internationell toppklass. Genom att välja smarta energisystem och alternativa lösningar blir detta ett energieffektivt hus av hög internationell standard, säger Johan Quarfordt som är projektledare på Akademiska Hus.

Verksamheten i Uppsala är idag utspridd på flera olika byggnader. Samlokaliseringen förenklar samverkan i forskning och utbildning. De institutioner som flyttar in är Kemi, Mikrobiologi, Livsmedelsvetenskap, Skoglig mykologi och patologi, samt Växtbiologi och skogsgenetik.

NCC:s arbete med stommen startar i augusti 2009 och beräknas vara klart i februari 2010. Inflyttning är beräknad till våren 2011. Totalt sysselsätts cirka 30 NCC-anställda i arbetet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.