Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm ncc

Publicerad: 29 September 2010, 22:00

NCC bygger naturnära äldreboende NCC Construction Sverige bygger ett äldreboenden med 35 lägenheter i området Slottsskogen i västra Flen. För att skapa en så hemlik miljö som möjligt byggs boendet i flera mindre byggnader i markplan, med lummiga innergårdar och naturen direkt utanför dörren. Uppdragsgivaren är Flens kommun och ordern är värd 43 MSEK…


Källa: NCC

NCC bygger naturnära äldreboende

NCC Construction Sverige bygger ett äldreboenden med 35 lägenheter i området Slottsskogen i västra Flen. För att skapa en så hemlik miljö som möjligt byggs boendet i flera mindre byggnader i markplan, med lummiga innergårdar och naturen direkt utanför dörren. Uppdragsgivaren är Flens kommun och ordern är värd 43 MSEK.

Äldreboendet byggs i det nya bostadsområdet Slottsskogen, en förlängning av Drottninggatan mittemot Hammarvallen i Flen. Nära naturområden och Stenhammars slott.

– Vi bygger cirka tolv sammanhängande huskroppar som har direkt tillgång till två gröna innergårdar. Småskalighet ska öka hemkänslan och möjligheten för de boende att enkelt röra sig mellan ute och inne. Färger och former i arkitekturen ska också göra det lätt att orientera sig, säger Ronny Berglund, platschef, NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

NCC bygger totalt 3 760 kvadratmeter. I dem ryms en huvudbyggnad med entré, matsal och samlingslokaler för aktiviteter. Det blir också tre gemensamma utrymmen, direkt anslutna till tolv lägenheter vardera. På så vis får de boende nära till personal, kök och sällskapsrum.

De 35 lägenheterna får egna badrum och pentry. Äldreboendet är till för dem som inte längre klarar av att bo hemma med stöd av hemtjänsten utan behöver ett särskilt boende.

– Behovet av särskilt boende ökar i takt med antalet äldre invånare i kommunen. Om fem år finns det cirka 450 fler 65 – 79-åringar än i dag i Flen. Men redan nu finns behov, därför blir det ett modernt boende i Slottsskogen, säger Bo Aläng, chef för Tekniska förvaltningen i Flen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.