Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM NCC

Publicerad: 28 September 2009, 22:00

Nya sjukhuset i Borås klassat som GreenBuilding Den tio våningar höga vårdbyggnaden på Södra Älvsborgs sjukhusområde, som NCC Construction Sverige bygger på uppdrag av Västfastigheter, har klassats som GreenBuilding…


Källa: Pressmeddelande, NCC

Nya sjukhuset i Borås klassat som GreenBuilding

Den tio våningar höga vårdbyggnaden på Södra Älvsborgs sjukhusområde, som NCC Construction Sverige bygger på uppdrag av Västfastigheter, har klassats som GreenBuilding.

Vårdbyggnaden, som kallas Tehuset, förbrukar cirka 60 procent mindre energi än en genomsnittlig svensk vårdbyggnad och blir därmed en av Sveriges mest energieffektiva vårdbyggnader. Byggnaden, blir 20 000 kvadratmeter fördelade i tio plan. Patienterna får egna rum med hygienrum.

– När vi startade projektet var inte GreenBuilding ett mål i sig, utan att skapa en energieffektiv byggnad baserad på livscykelkostnaden. Glädjande nog kan vi i efterhand konstatera att byggnaden klarar GreenBuilding kraven, säger Bengt-Ove Ström som är projektledare på Västfastigheter.

GreenBuilding  är en europeisk kvalitetsmärkning av energieffektiva byggnader med minimerat koldioxidutsläpp.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.