Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM NAI Svefa

Publicerad: 10 September 2009, 22:00

Stockholm i topp NAI Svefa lanserar Svensk Fastighetsmarknad, en rapport med analyser och jämförelser av fastighetsmarknaden i 22 svenska städer. Stockholm placerar sig i täten där också Lund och Uppsala står stig bra tack vare sina starka lärosäten…


Källa: Pressmeddelande NAI Swefa, 2009-09-11

Stockholm i topp

NAI Svefa lanserar Svensk Fastighetsmarknad, en rapport med analyser och jämförelser av fastighetsmarknaden i 22 svenska städer. Stockholm placerar sig i täten där också Lund och Uppsala står stig bra tack vare sina starka lärosäten.

I rapporten presenteras NAI Svefa Fastighetsindex, ett rankingsystem för ortens fastighetsmarknad. Underlag för analysen utgörs av offentlig statistik, investeringsdata från respektive fastighetsmarknad samt NAI Svefas egna bedömningar och nyckeltal.

Av de 22 orter som ingår i rankingsystemet placerar sig Stockholm i täten med index 79 av maximalt 100. I dagsläget är förklaring till att delmarknaden ändå inte når ett högre index en svag tillväxt, stigande arbetslöshet och en svag hyresmarknad med stigande vakanser och en press nedåt på hyrorna. Göteborg med index 64 rankas i dagsläget efter universitetsstäderna Lund (70) och Uppsala (67). Både Lund och Uppsala gynnas i rådande marknadsläge av sina starka lärosäten där söktrycket till höstens utbildningar varit rekordhögt. Tillsammans med kommunernas och näringslivets satsningar på bostäder samt forskning och utveckling kopplat till universiteten skapas en attraktivitet och stabilitet i marknaden. Malmö med index 57 placeras sig först på 6:e plats tillsammans med Linköping.

Den första utgåvan av Svensk Fastighetsmarknad finns att beställa eller ladda ner på NAI Swefas hemsida. Den distribueras tillsammans med Fastighetsnytt som utkommer den 11/9. Rapporten kommer att uppdateras fortlöpande och vidare ges ut i regionala editioner två gånger per år.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.