Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm_malmo_barnounga

Publicerad: 30 Juni 2009, 22:00

Malmö får pris för insatser för barn och unga Malmö stad har tilldelats utmärkelsen 1st European Award of Excellence "City for Children" 2009. Utmärkelsen belönar initiativ som syftar till att utveckla attraktiva mötesplatser för barn och unga…


Källa: Pressmeddelande, Malmö stad

Malmö får pris för insatser för barn och unga

Malmö stad har tilldelats utmärkelsen 1st European Award of Excellence "City for Children" 2009. Utmärkelsen belönar initiativ som syftar till att utveckla attraktiva mötesplatser för barn och unga.

Kommunfullmäktige i Malmö har satt upp ett antal målområden och indikatorer för Malmö stads arbete med barn och unga. Arbetet syftar till att uppnå positiva effekter för de unga ur olika perspektiv så som integration, demokrati, trygghet, fysisk miljö och utbildning.

Utmärkelsen 1st European Award of Excellence "City for Children" 2009 gäller Malmö stads arbete med aktivitets- och mötesplatser för barn och unga och då specifikt Stapelbäddsparken. Förutom Stapelbäddsparken och unika lekplatser på spännande teman som djungel, rymden, vatten och sagor byggs såväl puckelbollplan, spontanidrottsplatser och skateboardanläggningar. Bakom priset ligger det europeiska nätverket Cities for Children i vilket 53 städer från 26 länder ingår.

68 städer skickade in ansökningar och 3 städer nominerades i kategorin Design of open spaces and playgrounds – Malmö, Darmstadt och Zurich. I den andra kategorin Mobility and Traffic safety deltog Malmö med en ansökan för projektet Vänlig väg till skolan. I den kategorin vann München och Liverpool.

En viktig del som premieras i priset 1st European Award of Excellence "City for Children" 2009 är de ungas delaktighet. Juryn som besökte Malmö i slutet av maj var mycket imponerade av vad de fick se och hur temalekplatser, skateboardparker och andra mötesplatser växer upp i dialog och samarbete med de unga i Malmö.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.