Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Malmö

Publicerad: 26 Oktober 2011, 22:00

Malmöborna värderar trygghet högt När Malmö stad och ett antal bostadsföretag genomförde en undersökning om hur invånare i Malmö definierar en bättre stad och ett bättre liv kopplat till boendet kom trygghet i topp. Därefter efterfrågades bra gång- och cykelvägar och närhet till bra kollektivtrafik. Undersökningen gjordes med koppling till utvecklingen av stadsdelen Hyllie…


Källa: Malmö stad

Malmöborna värderar trygghet högt

När Malmö stad och ett antal bostadsföretag genomförde en undersökning om hur invånare i Malmö definierar en bättre stad och ett bättre liv kopplat till boendet kom trygghet i topp. Därefter efterfrågades bra gång- och cykelvägar och närhet till bra kollektivtrafik. Undersökningen gjordes med koppling till utvecklingen av stadsdelen Hyllie.

Undersökningen visade även att de som svarade vill att det ska vara grönt och lummigt där de bor samt ha nära till naturen. I valet av bostad ansågs en bra planlösning och god fastighetsskötsel vara bland det viktigaste. Balkong och en hyresvärd med gott rykte ansågs också ha betydelse.

I samband med sälj- och byggstarten av nya bostäder i det som kallas Hyllie utbyggnadsområde har Malmö stad och aktuella byggherrar genomfört en större undersökning bland cirka 2 000 hushåll i Malmö för att ta reda på vad man definierar som en bättre stad och ett bättre liv kopplat till boendet. Dessa aspekter har man vidare låtit mäta med malmöbornas syn på Hyllie centrum och kännedom om de planerade bostäderna i området.

Av de 15 mest avgörande faktorerna vid valet av bostadsområde ansågs Hyllie bara leva upp till 4 av dem. Dessa är närhet till bra kollektivtrafik, närhet till affärer och shopping, bra tillgänglighet med bil samt att det finns öppna ytor. Och på frågan till de malmöbor som planerar att flytta inom staden de kommande 5 åren är det endast 1 av 5 som kan se Hyllie som ett alternativ.

I första utbyggnadsetappen av Hyllie, som beräknas starta i början av nästa år med en successiv utbyggnad fram till 2015, ska sammanlagt cirka 2 500 lägenheter uppföras av 19 olika byggherrar. I planerna för hela Hyllie ingår cirka 9000 nya bostäder.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.