Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Mäklarstatistik

Publicerad: 9 December 2009, 23:00

Splittrad bild av prisutveckling på bostadsmarknad De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter i riket stigit med 5 procent. Villapriserna i riket har stigit 3 procent under samma period. Under november har priserna gått ner 1 procent både på bostadsrätter och villor…


Källa: Mäklarstatistik.se , 2009-12-10

Splittrad bild av prisutveckling på bostadsmarknad

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter i riket stigit med 5 procent. Villapriserna i riket har stigit 3 procent under samma period. Under november har priserna gått ner 1 procent både på bostadsrätter och villor.

– Vi ser en tendens till att prisuppgången vi haft under hela hösten avtar. Priserna drar dock åt olika håll i olika delar av landet och det är som vanligt svårt att avgöra vart vi är på väg. Man ska inte dra slutsatser från en månads siffror. Å ena sidan drivs marknaden av bostadsbrist och stark efterfrågan. Å andra sidan har vi fortsatt oro kring konjunkturen och alla vet att räntorna kommer att stiga förr eller senare, säger Per Johnler, VD på Fastighetsbyrån.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.