Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Lorin

Publicerad: 1 December 2011, 23:00

Dagon satsar på galleria i Eskilstuna Dagon har aviserat planer på att satsa på gallerian Smedjan i Eskilstuna. Det handlar om att frångå konceptet med småbutiker i en traditionell galleria…


Dagon satsar på galleria i Eskilstuna

Dagon har aviserat planer på att satsa på gallerian Smedjan i Eskilstuna. Det handlar om att frångå konceptet med småbutiker i en traditionell galleria.

– Vår satsning skulle naturligtvis inte ske om vi inte trodde helhjärtat på centrumhandeln. Helt klart finns det inte plats för fyra likartade gallerior i Eskilstuna centrum och därför tar vi konsekvenserna och ändrar stil till butiker med egna entréer, säger Per Johansson, vd för Dagon, i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.

Redan i början av 2012 är det meningen att de första resultaten av omvandlingen ska bli synliga för kunderna.

– Hela upplägget är inte klart i detalj, men vi diskuterar ett upplägg som innebär två-fyra nya hyresgäster. Vi hoppas kunna offentliggöra det hela om ett par månader och arbetet ska igång tidigt nästa år och vara avslutat senast vid halvårsskiftet 2013, säger Per Johansson.

I dagsläget har Smedjan-gallerian cirka 6000 kvadratmeters handelsytor, en siffra som kommer att öka till drygt 6300 kvadratmeter efter avslutad ombyggnad av lokalerna.

Smedjan är cirka 40 år gammal och det finns en hel del vakanser. Gallerian var den första i sitt slag i Eskilstuna, men har sedermera fått hård konkurrens av ytterligare tre anläggningar med likartat affärskoncept.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.