Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Lantmännen bildar fastighetsbolag

Publicerad: 8 Juni 2009, 22:00

Lantmännen bildar fastighetsbolag Lantmännen samlar koncernens hela fastighetsinnehav i ett helägt bolag, Lantmännen Fastigheter AB. Det nya bolaget kommer att ha fastighetstillgångar på mer än fem miljarder kronor och Mikael Nicander har utsetts till VD…


Källa: Pressmeddelande Lantmännen, 2009-06-09

Lantmännen bildar fastighetsbolag

Lantmännen samlar koncernens hela fastighetsinnehav i ett helägt bolag, Lantmännen Fastigheter AB. Det nya bolaget kommer att ha fastighetstillgångar på mer än fem miljarder kronor, Mikael Nicander har utsetts till VD.

Lantmännen har beslutat att samla sitt omfattande fastighetsinnehav i ett fastighetsbolag. Fastigheterna kommer med start i år att successivt säljas från Lantmännens olika affärsområden till det nya bolaget. Fullt implementerat kommer fastighetstillgångar på mer än fem miljarder kronor att samlas i det nya bolaget, som därmed blir ett av Sveriges större fastighetsbolag.

– Genom att samla fastigheterna i ett bolag renodlar vi verksamheten och skapar bättre förutsättningar för samordning och effektiv förvaltning, säger Per Olof Nyman, ekonomi- och finansdirektör på Lantmännen.

Lantmännen äger idag cirka 500 fastigheter på 200 orter i Sverige. Lokalerna motsvarar en sammanlagd yta på 1 500 000 kvadratmeter. Fastigheterna är kommersiella lokaler som används som kontor, butiker, verkstäder, produktionslokaler och lager. Två tredjedelar av lokalerna hyr Lantmännen ut internt till koncernen och övrigt externt.

Lantmännen Fastigheter AB är organiserat i tre regioner med chef, förvaltare, projektledare och administration i varje region. Mikael Nicander har utsetts till VD.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.